Zöldséges makarónisaláta
Hozzávalók:
30 dkg makaróni tészta
zöldségleves
fél dl olaj
1 fej lilahagyma
2 szál sárgarépa
1 db zöldpaprika
2 db piros kaliforniai paprika
2 db kicsi cukkini
só, őrölt bors
1 csokor bazsalikom
1 dl olívaolaj
fél dl fehér borecet
Elkészítése
A makarónit megfőzzük a zöldséglevesben, majd leöblítjük, és leszűrjük. Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a karikákra vágott lilahagymát, a felcsíkozott sárgarépát, zöldpaprikát, a piros kaliforniai paprikát, és a cukkiniket. Magas tűzön pirítjuk, sóval, borssal, az aprított bazsalikommal fűszerezzük. A főtt makarónival összeforgatjuk és jól lehűtjük. Az öntethez az olívaolajat, a borecettel simára keverjük, tálalás előtt a salátára locsoljuk és jól összeforgatjuk. Ezután tányérokra halmozzuk, bő olajban, ropogósra sült bazsalikom leveleket szórunk a tetejére.