50 dkg finomliszt
25 dkg akácméz
12 dkg margarin
1 tojás
1 csomag sütőpor
fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
1 citrom reszelt héja
Elkészítés
1. A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a langyos akácmézet, a
folyékony margarint, a tojást, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket, a
reszelt citromhéjat és egynemű tésztává gyúrjuk.
2. Konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük, majd lisztezett
gyúródeszkán 4-5mm vastagságúra nyújtjuk és ízlés szerint, különböző
formájú kiszúrókkal kiszaggatjuk.
3. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 180 C-fokos sütőben, kb. 10-
12 perc alatt világos vagy közepes barnára sütjük.
4. Ha elkészült kihűtjük, díszíthetjük cukormázzal, színes dekorcukrokkal,
meglocsolhatjuk csokoládéval, stb.
Tipp
Keményebb papírból kivágott sablonnal, készíthetünk belőle mézeskalács
adventi koszorút is. A frissen begyúrt mézes tésztát ne sokat hagyjuk állni, ne
hűljön teljesen ki, mert bekeményedik és nehezebb lesz vele dolgozni.