Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő (7g)
1 jó csipet só
12 dkg cukor
2 tojássárgája
meleg tej
4 dkg margarin
A töltelékhez:
30 dkg magozott cseresznye
1 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
- A liszthez hozzáadjuk a szárított élesztőt, a sót, cukrot, a tojássárgájákat és annyi meleg tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, hólyagosra dagasztjuk és konyharuhával letakarva, legalább a duplájára kelesztjük.
- A cseresznyét megszórjuk a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, összeforgatjuk.
- A megkelt tésztából nagyobb dió nagyságú darabokat csípünk lisztes kézzel, tenyérrel meglapítjuk, pár szem cseresznyét teszünk a közepére, a széleit középre behajtjuk és az így elkészített, kigömbölygetett kicsi tésztagombócokat vajazott kuglófformába sorakoztatjuk. Ha újból megkelt, 180 C-fokos sütőben, kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
- A megsült rakott kuglófot kihűtjük, megszórhatjuk vaníliás porcukorral és cikkekre vágva tálaljuk.
Elkészítési idő: 150 perc
Mennyiség: 8 szelet
Tipp:
A friss cseresznye helyett, használhatunk befőttet vagy fagyasztottat is, vagy akár más gyümölcsöket.