Hozzávalók 4 személyre:
4 egyforma csirkemell filé
só, frissen őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
4 szál friss kakukkfű
fél dl olívaolaj
A körethez:
70 dkg egyforma méretű burgonya
1 piros húsú paprika
só, frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem
2 szál rozmaring
fél dl olívaolaj
Elkészítés:
A megmosott leszárított csirkemelleket hosszában, nem teljesen három egyforma csíkra vágjuk, hogy az egyik vége egybe maradjon. Ezután egyesével szorosan befonjuk, a végüket hústűvel összetűzzük és sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, az aprított kakukkfűvel ízesítjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, hűtőben 1 órát pihentetjük, majd forró serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük és tepsibe téve, 180 C-fokos sütőben, kb. 15 perc alatt átsütjük, hogy a hús közepe szaftos maradjon. A körethez a meghámozott burgonyát cikkekre vágjuk, tepsibe szórjuk, hozzáadjuk a kicsi kockákra darabolt piros húsú paprikát, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, rozmaringgal fűszerezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk és a forró sütőben pirosra sütjük.
Forrón tálaljuk és ízlés szerint, salátalevelekkel, zöldfűszerekkel díszíthetjük.