Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemell filé
só, dúrvára tört bors
4 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
4 szál kakukkfű
0,8 dl olívaolaj
A salátához:
1 kisebb kígyóuborka
1-1 kisebb piros, zöld kaliforniai paprika
2 paradicsom
1 közepes fej lilahagyma
1-1 evőkanál fekete, zöld olívabogyó
12 dkg feta sajt
0,5 dl olívaolaj
só, frissen őrölt bors
1 kis csokor bazsalikom
Elkészítés:
- A csirkemelleket lapjával félbevágjuk, kicsit megklopfoljuk, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, az aprított rozmaringgal, kakukkfűvel ízesítjük. Meglocsoljuk az olívaolajjal és lefóliázva, hűtőben legalább 2 órát pácoljuk.
- A salátához a megmosott uborkát, paprikákat, paradicsomot éles késsel kisebb kockákra vágjuk, a meghámozott lilahagymát vékony karikákra szeleteljük, és salátás tálba szórjuk. Hozzáadjuk egészben vagy felvágva az olívabogyókat, a kicsi kockákra darabolt fetasajtot, meglocsoljuk az olívaolajjal, sóval, borssal, az aprított bazsalikommal ízesítjük és lazán összeforgatjuk. Tálalásig lefóliázva hűtőbe tesszük.
- A pácolt csirkemell szeleteket faszénparázs fölött, a forró grillen vagy grillsütő serpenyőben, oldalanként kb. 4-5 perc alatt pirosra sütjük.
- Tálaláskor a görögsalátát tányérra halmozzuk és mellé vagy ráfektetjük a grillezett hússzeleteket.