Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg bélszínfilé
só, dúrvára tört bors
4 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
A körethez:
1 szál sárgarépa
1 kisebb cukkíni
2 piros húsú paprika
1 csomag szójababcsíra
4 dkg vaj
só, frissen őrölt bors
A mártáshoz:
a sült bélszín szaftja
4 evőkanál csípős ketchup
2 dl zöldségleves
Elkészítés:
- A lehártyázott bélszínt éles késsel, 12 egyforma vastag szeletkére vágjuk, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal, és lefóliázva hűtőben, legalább 1 éjszakát pácoljuk.
- A meghámozott sárgarépát, megmosott cukkínit, paprikát vékony csíkokra metéljük, a szójababcsírával együtt serpenyőbe a forró vajra szórjuk, sózzuk, borsozzuk és magas tűzön rázogatva, roppanósra pirítjuk.
- A bélszínszeleteket lecsepegettjük az olajtól és forró serpenyőbe téve, közepes tűzön rose-ra sütjük, mert így a legfinomabb.
- A visszamaradt szafthoz hozzáadjuk a ketchupot, magas tűzön kicsit megpirítjuk, felöntjük a zöldséglevessel, kicsit beforraljuk.
- Tálaláskor a zöldségszalmát tányérra halmozzuk, körbelocsoljuk a ketchupos mártással és ráfektetjük a sült bélszínszeleteket. Forrón kínáljuk.