Hozzávalók 4 személyre:
2 érett sárgadinnye
10 dkg piros ribizli
15 dkg málna
2 evőkanál akácméz
1 kicsi lime
2-2 vadárvácska, körömvirág a díszítéshez
Elkészítés:
- A sárgadinnyéket alaposan megmossuk, leszárítjuk, a kalapjukat éles kiskéssel körbe ívesen levágjuk, levesszük, kimagozzuk, a húsát gyöngyözővel kivájjuk.
- A nagyobbik dinnyerészből is kiszedjük evőkanállal a magokat, a húsát szintén kigyöngyözzük, tálba szórjuk, a héját kiskéssel megdíszíthetjük.
- Hozzáadjuk a megmosott ribizlit, málnát, meglocsoljuk az akácmézzel, megszórjuk a lime reszelt héjával, meglocsoljuk a kicsavart levével, lazán összeforgatjuk, és a dinnyékbe visszatöltjük. Ízlés szerint, meglocsolhatjuk fél deci hideg dinnyelikőrrel is.
- Hűtőben lehűtjük, tálaláskor zúzott jégre tesszük és vadárvácskával, körömvirággal díszítjük.