Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg pulykamellfilé
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 piros húsú paprika
- 2 sárgahúsú zöldpaprika
- 2 fej lilahagyma
- só, frissen őrölt bors
- őrölt fűszerkömény
- fél dl olívaolaj
Elkészítés
- A pulykamellet, füstölt szalonnát, piros paprikát, sárga húsú paprikát, a meghámozott lilahagymát éles késsel nagyjából egyforma méretű darabokra vágjuk, váltakozva 8 bambusznyársra húzzuk.
- Sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, lefóliázva hűtőben 1 órát pácoljuk.
- Végül faszénparázs fölött a forró grillen vagy serpenyőben, oldalanként kb. 2 perc alatt pirosra sütjük, hogy a hús közepe szaftos maradjon és a zöldségek kicsit roppanósak maradjanak.
- Frissen sült lepénykenyérrel kínáljuk és adhatunk mellé házi savanyúságot.