Brokkolis tésztasaláta, szárított paradicsommal és fenyőmaggal
Hozzávalók
30 dkg brokkoli
só, őrölt fehérbors
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 dl extra szűz olívaolaj
4 evőkanál szárított paradicsom
1 cs petrezselyem
4 ek pirított fenyőmag
fél-fél db piros-sárga kaliforniai paprika
Elkészítése
A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, lehűtjük, és leszűrjük. A brokkolit apró rózsára szedjük, megmossuk, sós forróvízben roppanósra forrázzuk, majd leszűrjük. Sóval, fehérborssal, szerecsendióval fűszerezzük. Egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Lazán hozzákeverjük a durvára vágott, szárított paradicsomot, az aprított petrezselymet, a fenyőmagot. Az így elkészített salátát pár órára hűtőbe tesszük, majd tányérra halmozzuk, és megsózzuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikával.