Hozzávalók 10 szelethez:
2 tojás
5 dkg vaj
15 dkg cukor
15 dkg étcsokoládé 60%-os
1 evőkanál aszalt vörös áfonya, rumba áztatva
5 dkg dióbél
1 csomag sütőpor
20 dkg liszt
tej
vaníliás porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A tojásokat a puha vajjal, a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét és elkeverjük. Beleszórjuk a lecsepegtetett, késsel kisebb darabokra vagdalt vörös áfonyát, az aprított diót és a sütőporral elkevert lisztet. Végül annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. Sütőpapírral bélelt magas falú hosszúkás tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 C-fokos sütőben, kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és kihűtjük. Tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral és éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.