Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg egyiptomi fekete szemű bab
- 1,5 l zöldségleves
- 1 kicsi fej fehérhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 szál sárgarépa
- 2 paradicsom
- só, cayenne bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt római kömény
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 babérlevél
- fél citrom
- friss menta a tálaláshoz
Elkészítés:
- Az egyiptomi fekete szemű babot előző este bő hidegvízben beáztatjuk, majd leszűrjük és a zöldséglevesben, közepes tűzön félpuhára főzzük.
- Közben az apróra vágott fehérhagymát a forró olívaolajon megfuttatjuk, rászórjuk a kicsi kockákra darabolt sárgarépát, paradicsomot, összepirítjuk, és a leveshez adjuk.
- Végül sóval, cayenne borssal, a zúzott fokhagymával, a római köménnyel, az aprított petrezselyemmel, babérlevéllel, a frissen csavart citrom levével ízesítjük és készre főzzük.
- Tálaláskor forrón tányérokba szedjük, és friss mentával díszítjük.