Hozzávalók
40 dkg kenyérliszt
1 csomag szárított élesztő (7g)
1 evőkanál apróra vágott szárított paradicsom
1 evőkanál karikákra szeletelt fekete olívabogyó
1 evőkanál kapribogyó
10 dkg kicsi kockákra vágott feta sajt
1 kiskanál só
1 csokor petrezselyem
0,3 dl olívaolaj
A mártogatóhoz
2 kispohár tejföl
fél kisüveg pesto
só, frissen őrölt bors
Elkészítés
A kenyérlisztet kelesztő tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt, a szárított paradicsomot, olívabogyót, a kapribogyót, a fetasajtot, a sót, az aprított petrezselymet és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk és konyharuhával letakarva, meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átgyúrjuk, hosszúkásra formázzuk, éles késsel bevagdaljuk a tetejét és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Ha újból megkelt, 180c-os sütőben 45-50 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült kihűtjük. Közben a mártogatóhoz a tejfölt, a pestóval összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor a gazdag kenyeret, éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és a mártogatót, külön kínáljuk hozzá.