Gombás rizzsel töltött csirkemellfilé, sült almával
Hozzávalók
só, őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
15 dkg párolt rizs
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
15 dkg sampion gomba
1 csokor petrezselyem
1 tojás
30 dkg szeletelt bacon
A körethez
2 dkg vaj
2 evőkanál méz
4 db piros alma
Elkészítés
A csirkemellfiléket nyitott szeleteléssel félbevágjuk, és lazán kiklopfoljuk. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával fűszerezzük. A párolt rizst kihűtjük, az aprított vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és az aprított petrezselymet. Az egészet továbbpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a tojást és a lisztet. Egy darab alufóliát az asztalra terítünk, lefektetjük egymás mellé a szalonnaszeleteket, majd jöhet rá a csirkemell. A hús közepére halmozzuk a rizstölteléket, és az alufólia segítségével az egészet szorosan felgöngyöljük. Az alufólia két végét szorosan összecsavarjuk, majd a hústekercset tepsibe tesszük, és 200 C°-os sütőben 30 percig sütjük. Mielőtt a húst kivennénk a sütőből az alufólia tetejét vágjuk föl, és hajtsuk le a húsról, majd pirítsuk ropogós pirosra.
A körethez a forró vajon karamellizáljuk meg a mézet, majd a cikkekre vágott, kimagvazott almákat dobjuk rá, és nagy lángon, rázogatva süssük meg. Tálaláskor a fóliából kibontott csirketekercset felszeleteljük, tányérra fektetjük, melléhalmozzuk a sült almát, és meglocsoljuk a szaftjával.