Lassan végéhez ér az erdők-mezők gombászási ideje. Liptai Zoltán mesterszakács a tél beállta előtt még gyorsan ajánl nekünk egy könnyen elkészíthető gombával töltött paradicsomos receptet.
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 közepes paradicsom
- só, frissen őrölt bors
- 1 kicsi fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg vargányagomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál zöld pesto
- 8 vékony szelet fehér cheddar sajt
Elkészítés:
- A megmosott paradicsomok aljára talpakat, majd a tetejükre kalapokat vágunk és a magjukat kikanalazzuk. Sózzuk, borsozzuk.
- Az apróra vágott vöröshagymát a forró olívaolajon megfuttatjuk, rászórjuk a kisebb darabokra vágott vargányagombát és magas tűzön összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pestót és összekeverjük.
- Megtöltjük a 2/3 részével az előkészített paradicsomokat, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mindegyik paradicsomra 1-1 szelet cheddar sajtot teszünk és 180 C-fokos sütőben 12-15 perc alatt pirosra sütjük.
- Tálaláskor forrón tányérra tesszük és körberakjuk a félretett vargányával. Ízlés szerint, meglocsolhatjuk kevés olívaolajos fűszerpaprikával is.
Kínáljunk hozzá friss pékárut!