Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg tenger gyümölcse (mirelit)
- 6 evőkanál olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 csomag vegyes tépett leveles saláta
- 1 piros húsú grapefruit
Elkészítés:
- A tengergyümölcsét hűtőben kiolvasztjuk, hideg vízben átmossuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.
- Két evőkanál olívaolajat felforrósítunk, beleszórjuk a tengergyümölcseit és magas tűzön kicsit megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral, 1-2 percet pároljuk és kihűtjük.
- A grapefruitot éles késsel meghámozzuk, a húsát kivágjuk a vékony hártyák közül és kisebb kockákra daraboljuk.
- Tálaláskor a salátakeveréket tányérokra halmozzuk, megszórjuk a tenger gyümölcseivel, a grapefrut kockákkal, és meglocsoljuk a tengergyümölcsei levével és 1-1 evőkanál olívaolajjal.
- Azonnal kínáljuk, friss pékárut adjunk hozzá.