Gyümölcsös-túrós palacsinta
Hozzávalók a tésztához
25 dkg liszt
1 evőkanál cukor
5 dl tej
1 dl olaj
3 dl szódavíz
1 csipet só
Hozzávalók a krémhez
25 dkg túró
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaniliás cukor
1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál tejföl
Hozzávalók a gyümölcsraguhoz
20 dkg fekete szeder
3-4 db őszibarack
2-3 evőkanál porcukor
Elkészítése
A palacsintatésztához a lisztet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a sót, a tej felét és kézi habverővel simára keverjük. A maradék tejet apránként a szódavízzel együtt a tésztához keverjük, majd végül beleöntjük az olajat. Jól kiolajozott palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a túrót jól áttörjük, egy tálba téve, hozzátesszük a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt és a citrom reszelt héját. Jól kikeverjük és a palacsintákba elosztva beletöltjük.
A gyümölcsraguhoz a porcukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a darabokra vágott őszibarackot, majd a szedret.
A feltekert palacsintákat a tálaláshoz srégen elvágjuk, tányérra fektetjük, és körberakjuk karamellon átfuttatott szederrel és őszibarackkal. Porcukorral megszórva kínáljuk.