Hozzávalók 4 személyre:
2 dl tej
2 dl főzött kávé
3 evőkanál cukor
10 dkg fehér csoki
1 csomag vaníliapudingpor
kevés hideg tej
A mártáshoz:
2 dl tej
2 evőkanál cukor
1 evőkanál puncs pudingpor
kevés hideg tej
1 narancs lereszelt héja és leve
1 evőkanál rum
1 dl tejszín
6 dkg étcsokoládé
20 dkg kristálycukor
15 dkg színes marcipán
A tejet a kávéval és a cukorral fölforraljuk, majd hozzáadjuk a darabokra aprított csokoládét. Ha elolvadt, a kevés hideg tejjel simára kevert vanília pudingporral sűrítjük. Kivizezett formába töltjük, jól lehűtjük. Közben elkészítjük a mártást. A tejet a cukorral felforraljuk, a kevés hideg tejjel simára kevert puncs pudingporral besűrítjük. A narancs héjával, levével és rummal ízesítjük. A tejszínnel lassú tűzön krémesre főzzük, és félrehúzzuk a tűzről. A csokoládét vízgőzfürdőben felmelegítjük, a cukrot karamellizáljuk, és két villa segítségével egy olajozott merőkanálra húzogatjuk gyors mozdulatokkal. Ha megdermedt, leemeljük a kanálról, és máris elkészült a kosár. A különböző színű marcipánokból 4 madarat formázunk. Tálaláskor a pudingot a tányérra borítjuk, körbelocsoljuk a puncsmártással, rácsorgatjuk a csokoládét, és fogpiszkálóval kihúzzuk. A madarakat ráültetjük, és melléfektetjük a karamellkosarakat.
Ezt a receptet csak bátor és szerelmes, ügyes kezű próbálkozóknak ajánlom!