- 1 egész tisztított fiatal nyúl
- só, frissen őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 4 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 1 doboz világos sör
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 4 szál sárgarépa
- 60 dkg újburgonya
- fél dl olívaolaj
Elkészítés:
A nyulat éles késsel részeire daraboljuk, megmossuk, leszárítjuk, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a mustárral, az aprított kakukkfűvel, rozmaringgal ízesítjük, a húsba dörzsöljük, meglocsoljuk a sörrel és lefedve, 1 éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni. A húsdarabokat többször forgassuk meg a sörben. A meghámozott vöröshagymát cikkekre, a sárgarépát nagyobb darabokra, a megmosott újburgonyát félbevágjuk, tepsibe szórjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, rátesszük a pácolt nyúldarabokat, meglocsoljuk a pácoló sörrel és alufóliával lefedve, 180 C-fokos sütőben, félpuhára pároljuk. Végül a fólia nélkül pirosra sütjük, közben a húst a levével többször meglocsolva. Forrón tálaljuk.