Hozzávalók
- 4 szelet ujjnyi vastag sertéskaraj
- só, frissen őrölt bors
- 3 szál kakukkfű
- 4 kiskanál mustár
- 4 tojás
- fél dl olaj
A körethez
- 20 dkg bébi karotta
- 1 közepes fej karfiol
- 1 közepes fej brokkoli
- só
- A joghurtos öntethez:
- 2 kispohár natúr joghurt
- só, frissen őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A karajszeleteket éles késsel, lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral. Ezután a tojásokat felverjük, sózzuk, majd egy evőkanál olajon, forró serpenyőben megsütjük.
Most négy részre vágjuk, 1-1 darabot 1-1 hússzeletre fektetünk, szorosan felcsavarjuk és hústűvel összetűzzük. Kívülről is sóval, borssal, az aprított kakukkfűvel ízesítjük és serpenyőben, a forró olajon körbesütjük. Végül tepsibe tesszük és 180c-os sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük. A körethez a megtisztított, előkészített zöldségeket külön-külön sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Az öntethez a joghurtot sóval, borssal, a zúzott fokhagymával elkeverjük. Tálaláskor a főtt zöldségeket tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a fokhagymás joghurttal és melléfektetjük, a félbevágott karajt.