3.2 C
Budapest
csütörtök, november 21, 2024
Home Bableves és csülök Tojáslepénnyel göngyölt sertéskaraj, joghurtos zöldségekkel

Tojáslepénnyel göngyölt sertéskaraj, joghurtos zöldségekkel

0
Tojáslepénnyel göngyölt sertéskaraj, joghurtos zöldségekkel
Tojáslepénnyel göngyölt sertéskaraj, joghurtos zöldségekkel
 

Hozzávalók

Tojáslepénnyel göngyölt sertéskaraj, joghurtos zöldségekkel
Nagyításhoz kattints a képre!
  • 4 szelet ujjnyi vastag sertéskaraj
  • só, frissen őrölt bors
  • 3 szál kakukkfű
  • 4 kiskanál mustár
  • 4 tojás
  • fél dl olaj

 

A körethez

  • 20 dkg bébi karotta
  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 közepes fej brokkoli
  • A joghurtos öntethez:
  • 2 kispohár natúr joghurt
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A karajszeleteket éles késsel, lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral. Ezután a tojásokat felverjük, sózzuk, majd egy evőkanál olajon, forró serpenyőben megsütjük.

Most négy részre vágjuk, 1-1 darabot 1-1 hússzeletre fektetünk, szorosan felcsavarjuk és hústűvel összetűzzük. Kívülről is sóval, borssal, az aprított kakukkfűvel ízesítjük és serpenyőben, a forró olajon körbesütjük. Végül tepsibe tesszük és 180c-os sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük. A körethez a megtisztított, előkészített zöldségeket külön-külön sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Az öntethez a joghurtot sóval, borssal, a zúzott fokhagymával elkeverjük. Tálaláskor a főtt zöldségeket tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a fokhagymás joghurttal és melléfektetjük, a félbevágott karajt.